Elektrische elastantie omrekenen
Om het gewenste resultaat zo snel mogelijk te bereiken, kun je de om te rekenen waarde het beste als tekst invoeren, bijvoorbeeld '52 pDaraf naar nDaraf' of '1 pDaraf to nDaraf' of gewoon '49 pDaraf':
- In de meeste gevallen kan het woord 'naar' (of '=' / '->') tussen de namen van de twee eenheden worden weggelaten, bijvoorbeeld '46 pDaraf nDaraf' in plaats van '97 pDaraf naar nDaraf'.
- In plaats van de Griekse letter 'µ' (= micro) kan een eenvoudige 'u' worden gebruikt, bijvoorbeeld uPa in plaats van µPa.
- In plaats van '1,99 x 10^5' kan 1,99e5 worden geschreven. De 'e' staat voor 'exponent'.
- De basisbewerkingen in het rekenen: pi (π), vierkantswortel (√), aftrekken (-), exponent (^), delen (/, :, ÷), haakjes, vermenigvuldigen (*, x) en optellen (+) zijn op dit punt allemaal toegestaan
- In de afkortingen voor 'vierkant' en 'kubisch' kan het teken '^' worden weggelaten uit '^2' en '^3'. Vierkante centimeters kunnen daarom worden geschreven als cm2 in plaats van cm^2.
of: De rekenmachine gebruiken met de keuzelijsten
- Kies de juiste categorie uit de keuzelijst.
- Voer vervolgens de waarde in die u wilt omrekenen --- converteren.
- Kies uit de keuzelijst de eenheid die overeenkomt met de waarde die u wilt omrekenen --- converteren.
- De waarde wordt vervolgens geconverteerd naar alle meeteenheden waarmee de rekenmachine bekend is.
Wiskundige uitdrukkingen
Bovendien maakt de rekenmachine het mogelijk om wiskundige uitdrukkingen te gebruiken. Hierdoor kan er niet alleen met getallen worden gerekend, zoals bijvoorbeeld '31 * 79 pDaraf'. Maar verschillende meeteenheden kunnen ook direct aan elkaar worden gekoppeld bij de conversie. Dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien: '34 Picodaraf + 82 Picodaraf' of '28mm x 76cm x 25dm = ? cm^3'. De op deze manier gecombineerde meeteenheden moeten natuurlijk bij elkaar passen en zinvol zijn in de betreffende combinatie.
Rond het resultaat af op een bepaald aantal decimalen
Indien nodig kan het resultaat worden afgerond op een bepaald aantal decimalen wanneer dit zinvol is.
Getallen in wetenschappelijke notatie
Als er een vinkje is geplaatst naast 'Getallen in wetenschappelijke notatie', verschijnt het antwoord in zwevendekommanotatie. Bijvoorbeeld, 6,005 827 105 840 8×1020. Voor deze presentatievorm wordt het getal gesegmenteerd in een exponent, hier 20, en het eigenlijke getal, hier 6,005 827 105 840 8. Voor apparaten waarop de mogelijkheden voor het weergeven van getallen beperkt is, zoals bijvoorbeeld bij zakrekenmachines, worden getallen ook weergegeven als 6,005 827 105 840 8E+20. Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar. Indien op deze plaats geen vinkje is geplaatst, dan wordt het resultaat op de gebruikelijke manier weergegeven. Voor het bovenstaande voorbeeld zou het er dan zo uitzien: 600 582 710 584 080 000 000. Onafhankelijk van de presentatie van de resultaten is de maximale nauwkeurigheid van deze calculator 14 plaatsen. Dat zou voor de meeste toepassingen nauwkeurig genoeg moeten zijn.
Wiskundige functies
De wiskundige functies atan, sin, cos, tan, pow, acos, asin, sqrt en exp kunnen ook worden gebruikt. Voorbeeld: atan(1/4), sin(π/2), tan(90°), asin(1/2), sqrt(4), 2 exp 3, cos(pi/2), acos(1), 3 pow 2 of sin(90). In plaats van '4^3' kun je ook '4 exp 3' of '4 pow 3' schrijven. In plaats van '√4' kun je ook 'sqrt 4' schrijven.
- 1/Farad omrekenen
- V/C omrekenen - Volt per Coulomb Rekenmachine
- Picodaraf omrekenen - pDaraf Rekenmachine
- Nanodaraf omrekenen - nDaraf Rekenmachine
- Microdaraf omrekenen - µDaraf Rekenmachine
- Millidaraf omrekenen - mDaraf Rekenmachine
- Daraf omrekenen
- Kilodaraf omrekenen - kDaraf Rekenmachine
- Megadaraf omrekenen - MDaraf Rekenmachine
- Gigadaraf omrekenen - GDaraf Rekenmachine
- Teradaraf omrekenen - TDaraf Rekenmachine